Бойко Борисов днес главно е говорил с Найо – нашия пиар (Найо Тицин - бел. ред.). Аз също говорих с него. Найо ми каза да предам на Борисов да не се притеснява толкова много, че всъщност голяма част от бъдещето на това правителството, ще се случи, когато имаме симетрия и във външните отношения, но и си говорим истината. Това каза съпредседателят на ПП Кирил Петков пред журналисти, предаде репортер на "Фокус".

"Найо ми каза, че министърът на МВР е на ГЕРБ, така че няма смисъл да се правим, че не е. Найо ми каза, че когато си бил вече премиер, спокойно може да си външен министър, защото човекът, който държи най-важните дипломатически отношения в една държава, е премиерът“, обясни Петков в отговор на изявление на Бойко Борисов, че ГЕРБ имат само едно министерство – външно.

“Найо ми каза, че наистина има доверие на Мария Габриел и Николай Денков и Найо препоръча и на мен и на Борисов да изчакаме, докато те дадат крайните си становища за министрите", посочи съпредседателят на "Продължаваме промяната".

Той увери, че не е взел нито стотинка освен заплатата си като депутат. Според него и останалите му съпартийци от ПП-ДБ по никакъв начин не са замесени в корупция.

“В тази политическа конкуренция всеки се дебне толкова много, че това е може би най-бързият начин да изчистим всякакви съмнения за корупция между политическите партии", смята Петков. 

Петков подчерта, че те трябва да оставят Габриел и Денков да работят в тандем, а не да им се месят с препоръки.