Време е да не се срамуват, да излязат, даже господин Борисов да каже "Управлявам с господин Пеевски". Няма нищо лошо, но трябва да си го каже. Това заяви съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков в кулоарите на парламента, предаде репортер на "Фокус"

Българският народ видя, че няма гласуване в зала, където да не гласуват заедно.

По думите му ГЕРБ и ДПС управлявали заедно и били "неформална коалиция". 

Относно промените в Конституцията Кирил Петков призова Борисов да поеме отговорността. Той припомни, че именно ГЕРБ-СДС били първа политическа сила. 

Христо Иванов също коментира промените в основния закон. Той каза, че няма да "възпроизвежда срещи, които са се случили при затворени врати". 

"Ние предложихме модел, при който редовното правителство продължава да действа като служебно. След консултации с ръководствата на ГЕРБ и ДПС се стигна до другия възможен модел, защото няма много къде да се отиде. Този възможен модел е по-сложен за прилагане, но той има своите предимства", заяви Христо Иванов

Според съпредседателя на ПП-ДБ лошото в сегашния модел е това, че страната е била изправена пред нови предсрочни парламентарни избори преди приемането на всички закони, предвидени за изчистването на конституционните въпроси. 

"Молбата ми е да спрем с тези спекулации и да си зададем въпроса защо България трябваше да бъде пратена на тези избори. Няма нито един политически аргумент за това в момента", категоричен бе Иванов. 

Той добави, че ПП-ДБ не са спирали да говорят с никого, но ще продължат да настояват за реформите, заложени в меморандума им.