Мандатът не е за съставяне на правителство, а за вътрешнопартийна употреба. Това каза Кирил Добрев преди началото на Националния съвет на БСП, предаде репортер на Агенция "Фокус"

"След поредното добро отношение на президента Румен Радев към социалистите в България, ще бъдем свидетели на поредната доза лицемерие от страна на ръководството на партията. Всички разбираме, че този мандат не е за съставяне на правителство. Този мандат за вътрешнопартийна употреба, с който госпожа Нинова трябва да стабилизира разклатените си позиции преди конгреса", смята Добрев.

По думите му Нинова пак иска мандата, за да направи пак правителство, което няма пак да изнася оръжие за Украйна.

"Считам, че все пак трябва да бъдат положени усилия. Без значение, че шансовете на тези усилия да се увенчаят с успех не е голям. Въпросът е какво правим с държавата. Това е по-важният въпрос и то не само към БСП, която в миналото беше националноотговорна партия и на нея много се разчиташе, а сега вече не е така. Въпросът е към всички политически сили, които имат претенции да управляват тази държава. Очаквам на този пленум да чуя името на министър-председателя. Разбира се, политиките, които ще предложим, да се обединят. Аз лично ще държа за експертно правителство, с което се разминавам с линията на ръководството, което държи на чисто политически фигури. Но дори да са чисто политически фигури, трябва да са доказани експерти", изтъкна Калоян Паргов.

Той очаква, че март месец или началото на април отново ще има предсрочни избори.