В София се проведе работна среща на тема "Подобряване на взаимодействието между Камарата на частните съдебни изпълнители и Министерство на правосъдието при осъществяването на контрол на дейността на частните съдебни изпълнители". В нея участие взеха ръководството на Камарата, в лицето на нейния председател Иван Хаджииванов, министър Крум Зарков и представители на Инспектората на министъра на правосъдието по Закона за съдебната власт, съобщиха от пресцентъра на Министерството на правосъдието

Обсъдени бяха взаимодействието между тези институции във връзка с контрола на дейността на частните съдебни изпълнители (ЧСИ), както и практиката на дисциплинарната комисията на Камарата. В хода на срещата от Камарата информираха Зарков за решението си в следващите месеци да проверят всички кантори на ЧСИ в България.

От своя страна Зарков отбеляза, че частното съдебно изпълнение се е наложило като ефективен способ, като в същото време е необходимо подобни срещи да се осъществяват регулярно с оглед подобряването на контрола върху дейността на ЧСИ.