Демографията не е проблем само на раждаемост и смъртност - това заяви Калоян Паргов от Стратегическия институт за национални политики и идеи.

"Тя касае условията и качествата на живот, средата, в която живеем и усещането за перспектива. Миграцията е голям проблем. Годишно изчезва един средно голям български град – около 50 хиляди души. В държавата най-важното са хората. И когато тези хора изчезват, държавата също изчезва", посочи Паргов пред БНТ.

По думите му, еврозоната, Шенген и други приоритети като съдебната реформа са с цел да се подобрят условията и качеството на живот в България. 

Фокус беше медиен партньор на дискусионен форум "Демографската криза причини, фактори, динамика“. Припомняме, че Стратегическият институт за национални политики и идеи (СИНПИ) проведе дискусионен форум "Демографската криза – причини, фактори, динамика“. Събитието беше открито от вицепрезидента Илияна Йотова. В дискусионния форум взеха участие представители на НСИ, представители на научните среди, експерти в сферата на икономиката, регионалното развитие, образованието, здравеопазването и други. Председателят на Управителния съвет на Стратегическия институт за национални политики и идеи (СИНПИ) Калоян Паргов даде специално интервю за "Фокус“.