Нито за секунда не е имало и молекула заблуда на масата, че това са някакъв вид първи стъпки или преговори за формиране на управленско мнозинство. И това трябва да е ясно на всички, както беше ясно на всички участници на срещата днес. Т.е. говорихме по линията на това, което ние заявихме още от първия ден, че ние ще бъдем една изключително конструктивна и предвидима опозиция с много ясни мерки и много ясни позиции за това какво трябва да се работи в този парламент. Това каза пред журналисти Калина Константинова от "Продължаваме промяната", предаде репортер на Агенция "Фокус".

"Това, което обсъждахме са основни приоритетни мерки, които както се досещате, предвид факта, че предстои обсъждане на бюджета в следващите седмици, голяма част от тях са мерки за подкрепа на бизнеса, за подпомагане на хората и най-важните законопроекти, които трябва да бъдат приети в следващите кратки месеци, предвид факта, че те са условие за финансиране по Плана за възстановяване и устойчивост, допълни Константинова.

"Въпреки, че чуваме критики, актуализацията на бюджета, който ние приехме и който се изпълнява, има 9 милиарда резерв и 1 милиард все още излишък от този бюджет, този бюджет беше приет и се изпълнява. И тук видяхме, че може да има приоритети, които да имат широка подкрепа, както и бюджетът, който приехме през лятото“.

Със сигурност приоритетни са законопроектите, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост, категорична е Константинова. "2,6 милиарда са на карта, ако ние изключително бързо не се справим със сформирането на комисиите и законодателните инициативи, особено свързани с антикорупционното законодателство“.

"Ние изложихме всички 16 мерки, които имахме. Не сме влизали в конкретика за суми и рамки, по-скоро посочихме посоката, в която ще вървим", обяви Константинова.