България има нужда от обединение. Не съм оптимист за бъдещето. Всичко това, което разрушихме през последните години, трябва да го изградим наново. Това каза в сутрешния блок "Добро утро, България" на Радио "Фокус" директорът на Сатиричния театър Калин Сърменов.

По думите му Габровски е положил всички усилия да предложи кабинет, който да отговаря на изискванията, но го притеснява оценката, която му дават и недоверието към него.

"Номинацията на Ириней Константинов за министър на културата ме изненада много, но не виждам нищо лошо в това. Той през годините е показал последователност в действията си. Това е един разумен и верен ход", заяви Сърменов.

Директорът на Сатиричния театър не разбира как сме събрали в политиката всички хора, които никой никога не би наел на работа.

"Чака ни една наистина тежка зима. Политическата и икономическата криза ни водят към несигурност", категоричен е той.

Мнението му е, че ако продължаваме да се държим толкова инфантилно и хората не разберат, че всичко е в техните ръце, с поредните избори нищо няма да променим.

"Трябва да има промени в Изборния кодекс. Не смятам, че хора, които живеят извън страната или неграмотен човек, трябва да определят моето бъдеще", каза още Сърменов.