Тази година популярният и сред българите коледен базар Онируполи (бел. ред. Град на мечтите) в гръцкия град Драма навършва 20 години, а днес "Фокус" ще ви разкаже за него. За тези, които са имали щастието да се докоснат до коледната магия в Драма е известно, че в дървените къщички, богато украсени с коледна украса се предлагат всякакви сувенири и подаръци, а също така вкусни десерти, греяна ракия и вино. 

Тук може да опитате типични гръцки десерти, сред тях и така популярните лукумадес (пържени малки и кръгли понички, залети с шоколад), вкусна грис халва и гофрети във формата на елхички с различни заливки. На сцената в парка местни изпълнители се грижат за доброто настроение на посетителите. В деня, в който аз посетих парка, млади брейкъри показваха своите умения на сцената. 

В коледния град са разположени най-различни къщички на приказни герои, както и такава в която може да срещнете самия Дядо Коледа. Паркът е украсен със снежни човеци, елфи, балерини и еленчета. В езерата плуват симпатични лодки, пълни с подаръци, което пък припомня връзката на Гърция с морето. Точно в 17:30 часа грейват различните коледни светлинки и пъстроцветни гирлянди. Има и къщичка с пощенска кутия пред нея, където всеки може да пусне своето писмо до добрия старец. 

В Онируполи има влакчета, въртележки, блъскащи се колички, малко виенско колело и няколко атракции, които са подходящи за хора, които искат по-екстремни преживявания. В парка на всяка крачка може да срещнете българи, защото отдавна това е предпочитано място за разходка от малки и големи. На територията на парка има къщичка от която срещу 4 евро може да си купите катинар, който пък да надпишете и заключите на предвидените точно затова червени сърца. Както е известно, има безброй начини да докажеш любовта си към партньора. 

Изключително популярен по целия свят обаче е именно този, с помощта на катинар. Двойките закачат катинари с имената си и така "заключват" любовта си завинаги.