Депутатите отново влязоха в спор. Този път обаче те се скараха за избора на Бойко Борисов за член на комисията по външна политика. Бившият премиер трябва да замени Вежди Рашидов в комисията. 

От "Възраждане" обявиха, че няма да участват в избора на Борисов, но няма и да пречат за това. Според тях Борисов има правото да участва в нея като народен представител в 49-ото Народно събрание. Те са категорични, че щом Пеевски има правото да определя дневния ред на комисията, която ще отговаря за конституционната реформа, така и Борисов може да определя външната политика на страната. 

"Ние няма да влизаме в междукоалиционните ви борби. Няма да взимаме отношение, когато сега в комисията по външна политика се предлага да влезе Бойко Борисов. Законно е, обосновано е, има пълно право да влезе в тази комисия. Така както Пеевски може да определя дневния ред на комисия по промени в конституцията, така и е напълно обосновано Борисов да определя дневния ред на външната ни политика. Това са вътрешнокоалиционни драми. Това са опити на хората, които имат министър-председател на ротационно управление, да измият ръцете си пред своите избиратели с това, че те са против – те не искат Пеевски, а в случая ще кажат, че не искат Борисов", заяви Цончо Ганев.

Неазвисимият депутат Радостин Василев нападна Борисов за желанието му да членува в комисията. Василев попита Борисов за какво точно ще отговаря и попита защо не е присъствал миналата седмица на дебата за създаване на комисия за депутатските имунитети. 

"Аз съм изумен от случващото се в залата. Пеевски ще диктува конституционната реформа, а Борисов ще влезе в комисията по външната политика. Миналата седмица, когато имаше комисия по имунитетите Борисов го нямаше тук, но сега, когато го избират за комисията по външна политика е тук. Сигурно ще отговаря за двустранните отношения с Испания. Това лицемерие се слчува само и единствено заради тази отвратителна коалиция на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС", заяви Василев.

Бившият депутат от ПП-ДБ каза още, че двете политически сили може да се разберат за това да излъчат Борисов като кандидат за еврокомисар. 

"Ако сега отидем на избори, те няма да влязат в парламента. Господин Борисов миналата седмица се бяхте скрили като "зайко-байко“, излезте и направете реплика на изказването защо искате да сте в тази комисия и за какво точно ще отговаряте. Наглостта на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ може да стигне до там да го предложат за еврокомисар. Няма никаква разлика дали ще е Даниел Лорер или Борисов и двамата са достатъчно гербаджии", допълни той.

В крайна сметка Борисов бе подкрепен да влезе в комисията по външна политика със 121 гласа "за", 13 се обявиха "против", а 27 се въздържаха. Подкрепата дойде от ПГ на ГЕРБ-СДС, част от народните представители от ПП-ДБ и ДПС.