"Въпреки че беше коментирано, че ние сме спрели строителство на всички магистрали, ние на практика отпушихме отново строителството на магистралите в България". Това коментира бившият регионален министър арх. Иван Шишков в ефира на NOVA. По думите му не по вина на служебния кабинет те са били спрени, а поради липсата на процедури и подробни строителни планове. 

Той коментира и решението на сегашния регионален министър да смени шефа на АПИ заради обществени поръчки за 4,7 млрд. лева: "Буквата на закона, спрямо началото на процедурата и спрямо цялата процедура, е спазена".

"Това, което съм искал от АПИ в месеците назад, е максимално бързо да направят поръчките, за да може пътищата в следващите години да бъдат поддържани правилно", посочи Шишков. 

"Ние успяхме да оставим в наследство и анализ на състоянието на пътищата. Всички тези проверки на състоянието на магистралите не са били въпрос на политическа атракция от моя страна", коментира още той. По думите му целта е била да се направи анализ на състоянието на пътищата, за да може сегашното правителство "да знае на кои магистрали какви ремонти трябва да се направят".