Имам желание да се кандидатирам за кмет на град София, за да помогна. Но за да го направя, единственият начин е да намеря начин да имам общински съветници. Проблемът е, че не искам да бъда кандидат на определена политическа формация, а да бъда експерт. Това заяви бившият регионален министър архитект Иван Шишков.

По думите му кандидатурата му за кмет на София е възпрепятствана от юридически пречки. "Един независим кандидат не може да има общински съветници, а моето желание е да мога да помогна градът да придобие по-различен облик. Искам честно и експертно управление на София, ще се кандидатирам, ако това бъде гарантирано. Има експерти и специалисти, с които съм работил и са готови да застанат до мен", коментира той.

Според него вероятно президентът Радев ще окаже подкрепата си за негова кандидатура за столичен кмет. "Едно участие от моя страна може да бъде облечено политически, затова се колебая дали да го направя. Не бих искал да хвърлям допълнителни неясноти, кандидат-кметът трябва да бъде експертно лице, не политическо. Сред приоритетите ми е инфраструктурата на София", подчерта Шишков пред NOVA.

Строежът на магистрали

"Управляващата коалиция се нарича Продължаваме с ГЕРБ. Регионалният министър се опитва да защити ГЕРБ. Спазвали сме утвърдената методика на Института за пътища. Сигнализирал съм прокуратурата за Северна скоростна тангента, поръчан е лицензиран скенер от Хърватия. Пробите са взети по всички изисквания - на всеки 200 метра. Станахме заложници на инхаус процедурите, възлагани от ГЕРБ. Превъзлаганията са се случвали по тяхно време, а не при служебния кабинет. Всички недъзи се опитват да припишат на служебното правителство", заяви бившият министър.