Всички събрани средства от благотворителното събитие "Да подкрепим нашите деца“ ще отидат за обучения, насочени към учители и ученици, основно за тяхното личностно развитие. Това каза Иван Петров – предприемач и член на Управителния съвет на сдружение "Сподели и вдъхнови“, в предаването "Човекът на фокус“ на Радио "Фокус“.

Благотворителното събитие ще бъде с водещ Христо Ишков и ще се проведе на 28 март в зала "Никотеа“ в центъра на Варна. Входът е свободен за всички желаещи.

Подобни събития се провеждат всеки месец, допълни Петров.

Сдружение "Сподели и вдъхнови“ е създадено от Христо Ишков и Анелия Минчева. Идеята е чрез личните си истории хора от различни сфери на бизнеса да споделят с търсещите своя път ученици своите знания, успехи и неуспехи. Така те помагат на младежите да бъдат по-мотивирани и по-организирани, за да постигат целите си.

"Всички лекции са уникални сами по себе си и покриват разнообразни теми. В моята споделям за ученето в чужбина, сблъсъка с хаоса в университетите в Западна Европа, наркотиците. Всяка лекция идва от сърцето. Не им казваме неща, които сме прочели в някоя книга, а неща, които животът ни е научил. Фокусът е върху това какво е да си успешен, какво е да следваш мечтите си. Опитваме се да покажем, че нещата не са като по филмите и книгите – започнал си от гаража и за една година си се превърнал в топ 200. Има много грешки, проблеми, притеснения и те никога не изчезват, което е напълно нормално, и не трябва да се притесняват от това“, разказа Иван Петров.

Той сподели, че срещите му учениците му дават много силен позитивен заряд. "Сигурен съм, че го оценяват, защото винаги има лъчезарни усмивки насреща. Изливаме сърцето си и знам, че е усещат това“, допълни Петров.