ГЕРБ гледат към "Демократична България", но подават топката към БСП и ДПС. Това заяви депутатът от ДБ Ивайло Мирчев в ефира на БНТ.

"Разчитаме на втория мандат. Но няма заявка на ГЕРБ, че ще направим промените в съдебната система", каза още той.

По думите му прекалено много неща ги раздалечават от БСП: "По отношение на войната, на еврозоната, на бюджетните разходи, хартиената бюлетина – те се раздалечиха от партиите, които преценихме, че България трябва да тръгне в определена посока."

"Случва се нещо безпрецедентно. "Лукойл" решава да изнася петролни продукти, резултат от руски петрол, въпреки санкциите. Почвам да се питам дали служебното правителство работи в интерес на страната или на "Лукойл". Те могат да работят с чужд петрол. Защо сега трябва да се затваря рафинерията, като петролът не е руски? Да работят пак със съотношение 60 на 40 – 60% друг тип петрол. За тях обаче не е изгодно. Не е лошо да им се направи проверка от НАП за ценово образуване, да им се начислят неплатените суми от годините назад – те не са плащали данъци у нас", категоричен е той.

Той заяви още, че са длъжни да защитят българския интерес, като добави: "80 млн. лв. сме изплатили ние на "Лукойл" за компенсации за тока – те можеха да отидат за фризьорски салони и ресторанти."