В автобиографията си Матю Пери прави впечатление на неуверен тийнейджър, неуверен любовник и адски самотен човек, който е емоционално наранен. Това каза програмният директор на Радио "Фокус“ Ива Дойчинова в предаването "Един неделен ден по шосето“ на "Фокус“.  

Тя призна, че е изгледала сериала "Приятели“, едва след като е прочела автобиографията на Матю Пери. "Чандлър винаги ми е бил най-симпатичен от всички и затвърдих това свое впечатление. Независимо от това, че става с два или три номера по-дебел, че панталоните му рязко отесняват или рязко се разхлабват около колана, че бузите му хлътват или започва да му виси брадата, той остава един дълбоко свеж, автоиронизиращ се и леко смотан образ, който ми е много любим.“ 

Според нея главният герой на неговата автобиография е американската здравна система. Тя смята, че Матю Пери е жертва на тази система. "Тази система прекалява, злоупотребява и пристрастява с лекарства или болкоуспокояващи. По някакъв начин в моята представа Матю Пери ми се видя един злоупотребен човек“, заяви Ива Дойчинова.  

По думите й в автобиографията си актьорът успява да разголи себе си от всякаква суета. "Той се чувства дълбоко комплексиран, непълноценен и нецял и винаги е смятал, че някой веднага ще забележи това. Затова няма успешни връзки и в любовта. Има успешни приятели, като екипът на "Приятели“, коментира Ива Дойчинова.