“Възраждане“ води България към свобода, независимост, сигурност! Това беше и първото нещо, което ме привлече в тази организация преди 6 години. Аз съм един от първите хора, които активно участват в създаването на това, което е в момента политическата ни организация. За съжаление 6 години по-късно ние сме единствената партия, която може да си позволи да говори за свобода и независимост!“.

Така отговори Искра Михайлова от "Възраждане“ на Илиана Беновска, "Беновска пита – Радио К2“, която попита: "Накъде ще ни води "Възраждане“ и вашият лидер Костадин Костадинов, който винаги е на мушката?“.

Михайлова заяви, че първото задължение на всеки български политик е да мисли преди всичко за собствената си държава и собствения си народ! "Ние смятаме, че трябва да убедим в това българските граждани! Че трябва да се преборим с тази апатия, с това недоверие! Хората вече са започнали да смятат, че тези наложени външни договори, в които участваме, превъзхождат вътрешнополитическите решения! През последните години бяхме свидетели на много неща, които в никакъв случай не можем да кажем, че са добри за нас, българите!“, категорична бе тя.

Искра Михайлова коментира и натиска от страна на САЩ за приемането на законопроекта на МС за съдебната реформа, като заяви, че "Възраждане“ се противопоставят срещу всеки външен натиск, независимо откъде идва той! Точно затова "Възраждане“ е гарантът България да върви по пътя на свободата и независимостта. Тя продължи: "Едва ли е тайна и за най-отдалечения от политическия живот българин, че България е зависима от външни сили. Условно наречени евроатлантически, каквото и да значи това понятие. Особено пък евроатлантически ценности. Ние смятаме, че има човешки ценности. Има национални приоритети!“.

Михайлова съобщи, че вече са събрани необходимите 400 000 подписа за провеждането на референдум за запазване на българския лев, но призова доброволците и активистите да продължават работата си, защото някои от подписите може да бъдат обявени за невалидни от ГРАО. Според нея референдумът е и крачка към връщането на представителната демокрация, защото ниската избирателна активност през последните години изкривява представителността в Народното събрание и законодателният орган не винаги изразява точно волята на българския народ.

Искра Михайлова заяви, е "Възраждане“ ще внесе и в следващото НС законопроекта за осветляване на чуждото влияние в българските медии. Това е важно, защото финансирането от чужди държави и фондации е в огромни размери и изкривява медийната среда в България. Тя продължи, че има една креслива група политици, които успяват да се доберат до властови позиции, които не минават през представителността на общественото мнение. Същото се случва и в медийната среда, има една малка група, която заема огромен дял. И когато човек не се чувства припознат нито от политиците, нито от медиите, той губи надежда, губи смисъл. "Това е една от големите борби, които ние от "Възраждане“ имаме и сме си поставили за цел да върнем вярата на хората! Смятам, че и Вие във Вашата медия сте си поставили същата цел по отношение на медиите. И хората, които сме по-встрани от този крещящ кръг имаме огромната отговорност да бъдем изключително коректни, много мотивирани, много енергични! И нямаме право нито един ден да си почиваме в това, което сме започнали, защото борбата ще бъде много дълга, но за сметка на това много трудна!“, категорична бе Михайлова.