Това, което се случи преди час и това, на което станахме свидетели беше едно тежко политическо лицемерие. Това заяви в кулоарите на парламента депутатът от "Възраждане" Искра Михайлова, която коментира скандала между Асен Василев от ПП и Жечо Станков от ГЕРБ, предаде репортер на Агенция "Фокус".

"Последните 12 години, 9 от тях ГЕРБ правеха постъпления към закриване на въглищните централи, а ПП с Плана за възстановяване вкараха българската енергетика в пропаста", каза Михайлова.

"Трябва да се променят много текстове, защото те са свързани с много реформи. В момента не говорим за интересите на България, а коя политическа сила ще надцака другата. Не мислим колко хиляди работни места ще се загубят в Старозагорско, а как ГЕРБ да надцакат "Възраждане", добави тя.

"ГЕРБ искат да внасят техен проект, но това ще отнеме време и може да няма Народно събрание. Ние сме внесли подобно решение на 27 октомври и е въпрос на 30-секундно гласуване да решим дали ще запазим енергетиката на България", завърши Искра Михайлова.