Цялата отговорност за общата бюлетина с гласовете от хартиения и машинния вот на изборите на 2 април се носи от ЦИК и от мнозинството за това решение. С днешна дата виждаме, че повечето политически сили обърнаха мнението си. Това заяви в Пловдив вицепрезидентът Илияна Йотова. Тя присъства на официалното представяне на новата магистърска програма на Университета по хранителни технологии, която се реализира под егидата на Международната организация по лозата и виното – OIV, предаде репортер на "Фокус".

Вицепрезидентът смята, че каквито и технологии да се измислят, няма да помогнат на изкривяването на вота на хората, но допуска, че ще има объркване. 

"Имам усещане, че се цели да се обезсмисли машинният вот. Не искам да съм на мястото на ЦИК" - коментира Йотова.

По думите й, все повече се засилват съмненията, че ще има купуване на гласове. 

"Нека бъдем оптимисти. В лицето на МВР виждам гарант изборите да минат както трябва и вотът да бъде отчетен правилно. Тези избори са много важни, България е в политическа криза повече от 22 месеца, препоръчвам на българските граждани добре да помисли и да гласува" - подчерта вицепрезидентът.

Илияна Йотова беше посрещната пред Конгресния център на Международен панаир Пловдив от ректора на УХТ проф. Пламен Моллов, бившият президент Георги Първанов, мажоритарният собственик на изложбения център Георги Гергов и други официални лица.