"Подкрепихме Делян Пеевски за конституционната комисия изключително демонстративно. Христо Иванов, който е флагман на т.нар. конституционна реформа, отиде на крака при Пеевски да го моли за подкрепа. Иванов можеше да поговори с БСП и с нас, ние имаме повече гласове и депутати. Видимо подкрепата от ДПС им е по-важна", това заяви лидерът на ПГ на "Има такъв народ" Тошко Йорданов, предава NOVA.

"ПП-ДБ и ДПС заедно искат да правят реформи. Няма разговори с нас, няма конкретика, няма нищо изпратено до нас. ПП–ДБ са лаладжии, които само плямпат, нямаме официална покана за разговори за конституционни промени. Нямаме достатъчно депутати за всички 25 комисии, те са твърде много. Видимо съдебната система е политически корумпирана - и в прокуратурата, и в съдийската колегия. Структурата на прокуратурата не трябва да е централизирана, ПП-ДБ осъзнаха, че проблемът не е личността на Иван Гешев. Оставам с впечатлението, че главният прокурор трябва да бъде одобрен от ПП", коментира той.

Според него след като ГЕРБ са скочили на Гешев, всички дела са се активирали, а преди това е имало само мълчание.

"Асен Василев излъга на вчерашния брифинг. Това беше предложение за бюджет в насипно състояние - общите пера без разбивките. Детайлите са в разбивките. Стремежът към 3% дефицит е счетодовна врътка - махат се печалбите на държавните дружества. А така те могат да изпаднат в неконкурентноспособност. Разходите през 2022 г. са същите като сега, Василев не ги намалява", обясни Йорданов.