Вече е ясно кой влиза на мястото на Вежди Рашидов от Пловдив-област. Това е фермерът от Синитово Йордан Кръстанов. Той е председател на Българската асоциация на производителите на оранжерийна продукция.

Също така е член на СДС от 1990 г. Досега три пъти се е кандидатирал за депутат, но без успех. Той заемаше трето място на изборите в листата на ГЕРБ-СДС за Пловдив-област. Тогава коалицията получи получи три депутатски места – Вежди Рашидов, Младен Шишков и д–р Иван Червенков от Асеновград. Кръстанов бе изместен от Шишков заради многобройните му преференции.

Припомняме, че Вежди Рашидов подава оставка като депутат, която ще бъде гласувана в началото на септември. В съобщение до медиите се посочва, че освен Народното събрание, Рашидов напуска партия ГЕРБ и политиката.

Това е заради думите му по време на извънредното заседание, на което парламента се събра, за да затегне наказанията за домашно насилие: "Има и сега закони. К‘во чешеме езици? Всички к**ви се събудиха да се сетят, че са били преди 15 години изнасилвани. Като с оня американския режисьор, където го направиха на маймуна".

В този момент Вежди Рашидов не е очаквал, че микрофоните са включени, тъй като разговорът тече по време на почивката на депутатите.