Можем да започваме деня си със слънчев поздрав. Това ще ни зареди със слънчева енергия, която ни липсва в тези мрачни дни. По този начин през целия ден ще имаме добри нива на енергия. Това каза йога инструкторът и терапевт Нина Денина в предаването "Денят на фокус“ на Радио "Фокус“. 

По думите й най-добрият метод, по който можем да повлияем на емоционалното си състояние, е дишането. "Ако искаме да успокоим емоциите, най-добре е да дишаме дълбоко и бавно. Не е нужно да знаем определени техники. Бавното дълбоко вдишване и издишване регулира баланса не само на емоциите, а чисто на физиологическо ниво се балансираме“, обясни Денина.  

През този преходен за организма период е добре да наблегнем на пресните зеленолистни зеленчуци за сметка на месото, посъветва тя. "Големият проблем през пролетта е нарушеното храносмилане, тъй като то е затруднено точно от тежките храни, които сме обработвали през зимата. Когато облекчи храносмилането си, това ще ни донесе  повече енергия“, допълни йога инструкторът. 

Тя препоръча ограничаване и на контактите, което би подобрило психическото и емоционалното изчистване. "По-добре е да наблюдаваме себе си, да се обърнем към себе си, да видим как се чувстваме“, посъветва Денина.