Две от основните предложения на “Демократична България" за актуализацията на бюджета получиха подкрепа по време на коалиционната среща на управляващото мнозинство днес.

Държавата да поеме до 50% от цената на абонаментните карти за градския транспорт в цялата страна, е едно от четирите основни предложения на “Демократична България", които бяха предложени на обсъждане.

“Това е практика, която е прилагана в Германия и работи много добре. По този начин ще стимулираме много хора да слязат от собствените си автомобили", заяви народният представител Ивайло Мирчев, който участва в срещата.

Другата мярка е да се отпуснат средства за изграждането на 16 детски градини в София, което в момента е в застой.

“Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова се провали със строежа на детските градини. Всъщност, в продължение на вече 17 години ГЕРБ претърпява тотален провал в тази политика", коментира още Мирчев.

И тази година отново над 10 хиляди деца останаха извън детските градини в София на първо класиране, въпреки че всяка година от Столична община обещават ускорен строеж на нови заведения.

Предстои финализиране на разговорите и обсъждаме конкретния механизъм за осигуряване на финансирането за предложенията на “Демократична България".