В деня, в който Православната църква почита Светите равноапостолни братя Кирил и Методий, Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит прие в Софийската света митрополия вицепрезидента Илияна Йотова, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Вицепрезидентът подари на Негово Светейшество сборника, посветен на Международния форум за кирилицата "… И ний сме дали нещо на света“, който Йотова организира преди няколко месеца. Форумът събра известни учени българисти от Австрия, Белгия, Германия, Гърция, Италия, Литва, Полша и Сърбия, както и български медиависти. Конференцията изтъкна българския принос за спасяването на делото на Кирил и Методий и техните ученици, за създаването и разпространението на кирилицата в славянския свят.

Илияна Йотова благодари на Светия Синод за подкрепата. Специалното посвещение на Патриарх Неофит за форума е поместено в сборника. Българският патриарх освети и благослови икона на Светите братя, която вицепрезидентът съхранява в кабинета си.