Кризата със зърното разкри наистина много сериозни проблеми в системата на земеделието. Това каза пред журналисти вицепрезидентът Илияна Йотова, която взе участие в Международна конференция "Балканите – за мир, сигурност, сътрудничество и партньорство", предаде репортер на "Фокус". "Слушахме многобройни изказвания на различни земеделски производители и на специалистите в преработвателната промишленост. Очевидно с един меморандум всички тези проблеми не могат да бъдат решение", каза Йотова.

Според нея меморандума сигурно има добри намерения, но не трябва да забравяме, че има решение на Народното събрание и че това решение с днешна дата никой не е отменил.

"Така че ще чакаме следващите дни да видим дали то ще бъде предрешено, какви ще бъдат следващите стъпки на управляващите", добави вицепрезидентът.

В София се провежда Международна конференция "Балканите – за мир, сигурност, сътрудничество и партньорство", организирана от Стратегическият институт за национални политики и идеи (СИНПИ), Форум за балкански транспорт и инфраструктура (ФБТИ) и Националната асоциация за международни отношения (НАМО).

Форумът е под патронажа на президента на Р България г-н Румен Радев и ще бъде открит от вицепрезидента на Р България г-жа Илияна Йотова.

В конференцията участват представители на граждански и бизнес организации, както и на научните среди от балканските държави.