Днес въздушната маса ще е неустойчива. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Интензивни ще са явленията на места в Южна България. Ще духа умерен вятър от северозапад, в източните райони - от север-североизток. Дневните температури още малко ще се понижат и преобладаващите максимални ще бъдат между 14° и 19°, в София - около 15°, съобщиха от НИМХ. 

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за април - вечерта от запад ще започне да се повишава.

Над Черноморието ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. По-интензивни ще са явленията по южното крайбрежие. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максимални температури: 15°-16°. Температурата на морската вода е 11°-12°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Интензивни ще се явленията на места в Рило-Родопската област и Странджа. Ще духа силен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 8°, на 2000 метра - около 2°.