9241 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата. Извършен е контрол на 11 676 водачи и пътници. Съставени са 2489 фиша и 580 акта за установени административни нарушения. Това показват междинните резултати от специализираната полицейска операция за спазване на Закона за движение по пътищата, предоставени от МВР.

Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори. В рамките на изминалия ден са установени общо 8 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол – 4 от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 4 - с над 1,2 на 1000, а трима са отказали да бъдат тествани. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 3 души, а други четирима са отказали да бъдат тествани.

От обобщените данни по метода "линеен контрол“ са проверени 2706 МПС и3112 водачи и пътници; за констатирани нарушения са съставени 820 фиша и 136 АУАН. Установени са двама водачи, шофирали след употреба от 0,5 до 1,2 промила алкохол.  Не са установени седнали зад волана под въздействието на наркотични вещества или техни аналози.

Данните са междинни и в тях са включени резултати, обобщени до 16 часа.