Актрисата София Кузева-Чернева защити колегата си Христо Шопов. Двамата помним като незабравимата екранна двойка в култовия филм "Вчера" отпреди повече от 36 години - тя в ролята на Дана, той - като вечно непокорния Иван.

"С теб сме, Христо!", написа София Кузева в личния си профил във "Фейсбук" и отбеляза актьора в публикацията. "В началото бях и вцепенена, сега съм само бясна! За огромно съжаление някои медии извършиха груби грешки и дадоха шанс на татуираната да ни кудкудяка едно и също твърдение по хиляда пъти! И много моля, който не познава добре Ицо, да не го коментира! Благодаря!" 

София Кузева-Чернева публикува и общ кадър с Христо Шопов от общия им филм "Очите плачат различно".

В петък от МВР потвърдиха за "Фокус" за случая предишната вечер, при който 60-годишен мъж е заплашил жена с оръжие след спор между съседи в София, а актьорът бе задържан в столичното 07 РПУ. Само за часове скандалът се разрази със страшна сила.

"Съжалявам. Не ни е позволено да коментираме. За първи път разговарях с него вчера", каза пред "Фокус" извиканата за свидетелски показания Патриша Тийвс - жената, която твърди, че е заплашена с пистолет от Христо Шопов.

Три законно притежавани пистолета са иззети
от дома на задържания за заплахи и закани артист Христо Шопов, потвърдиха официално от МВР.  

В събота Христо Шопов излезе от ареста с мярка "подписка". Софийски районен съд реши, че няма обосновано предположение за извършване на деянието. "Няма доказателства, че Шопов е насочвал оръжие", стана ясно от заседание по делото. 

"Ако за "аз ще те убия" вкараха в ареста всички родители щяхме да сме в затвора", каза адвокат Ина Лулчева. Според защитата тежестта на деянието, представена от прокуратурата не е реалистична.

"Моля ви да оставите без уважение искането на прокуратурата", завърши адвокат Лулчева. Христо Шопов не пожела да коментира и се съгласи със своята защита.

Софийската районна прокуратура няма да протестира пред горната инстанция наложената най-лека мярка за неотклонение "подписка" на актьора. Шопов е обвинен за закана за убийство на жена, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. Причината е, че няма данни за опасност той да се укрие или да извърши престъпление.