"Съжалявам. Не ни е позволено да коментираме. За първи път разговарях с него вчера".

Това каза пред главния вход на ГД "Национална полиция" и столичното 07 РПУ Патриша Тийвс - жената, която твърди, че е заплашена с пистолет от Христо Шопов тази нощ, предаде репортер на "Фокус". И към този час актьорът остава в ареста, като разследващите са извикали чужденката за разпит.

По-рано стана ясно, че въпросната Патриша Тийвс е заснела видео спречкването. На кадрите, предоставени от нея на обществената телевизия се чува репликата "Ще те убия", но не става ясно дали Шопов носи пистолет.

До заплахите се стига след междусъседски спор. Вижда се как пострадалата Патриша Тийвс пита актьора "Ела, какво ще направиш сега? Ще ме нападнеш ли?", последвано от спречкване.

Патриша Тийвс живее в съседство на Христо и Мариана Шопови в столичния квартал "Малинова долина" от няколко години и твърди, че отношенията ѝ с тях отдавна са обтегнати заради спор за кучета.

Според разказа на Патриша, вчера тя паркира колата си пред гаража, а Мариана - съпругата на Шопов, паркира след нея така, че колата на Патриша не може да излезе.

Патриша отива на вечеря с такси и вдига чистачката на автомобила на Мариана. След като се прибира по-късно вечерта вижда своята чистачка счупена и възниква скандал.

"Нейният съпруг, с когото не съм говорила преди, дойде с пистолет и го насочи на 5 см от лицето ми и ми каза, че ще ме застреля. Аз записвах това и те се ядосаха и искаха да ми вземат телефона. Дойдоха навън и ме нападнаха, опитайки се да ми вземат телефона. Той ме блъсна в стената и ме удари, както виждате с юмрук", твърди Патриша Тийвс.