Десислава Атанасова посрещна Христо Иванов, Атанас Атанасов и останалите от групата, с общите им приоритети по основните теми. Христо Иванов пък отново заяви, че от ДБ няма да подкрепят кабинет с първия мандат на ГЕРБ, съобщи репортер на Агенция "Фокус“ при започване на срещата между ГЕРБ и "Демократична България“.

Иванов заяви, че темата за влизането на България в еврозоната е изключително важна. Освен това, кризата, в която се намира политическата система у нас, рефлектира върху гражданите, които подхождали с недоверие към политиците като цяло.

"Ние казахме още преди изборите, че фундаментален критерий за нас, е отношението към правосъдната реформа като борба за закона, а не за наказване на едни или други“, продължи Иванов.

Той се показа загрижен за измененията в Изборния кодекс. Притеснението на ДБ било, че имало огромно количество предложения между двете четения и това водело до липсата на внимателното им четене. Според него, прокарването на Изборния кодекс, щяло да бъде като прокарване с ритник.

Десислава Атанасова предложи разговорите по същество да започнат от икономическите теми.