Получихме писмо от "Продължаваме промяната“ и се отнасяме с разбиране към самата идея. Това каза съпредседателят на "Демократична България“ Христо Иванов пред журналисти в народното събрание, предаде репортер на Агенция "Фокус“. "Мисля, че има определен тип действия законодателни, които трябва да бъдат предприети, за да може да се оцени изобщо политическата възможност, за да бъде реализиран втория мандат“.

Като мислим за това колко сложно е правителство на малцинството с първи, втори, трети мандат, разбира се вижда се колко е трудно, заяви Иванов. "Като помислим да отидем на още едни избори и какво очакваме да се случи след това, става ясно, че и там няма отговор на въпроса. И затова колкото й да е трудно да има правителство в този парламент, мисля че отговорното поведение е да намерим формулата то да бъде гласувано.“

Това, което мислим от нашата партия и лично аз е, че е логично кандидатът за премиер да бъде излъчен от мандатоносителя, смята Иванов. "За мен е логично лидерите да останем в страни, за може този кабинет да намери подкрепа и извън кръга на политическите формации, които поемат непосредствена политическа отговорност, там остриетата не трябва да присъстват“.