Не мисля, че някой може да каже, че държи ключа за съставяне на правителство. Ситуацията е толкова сложна, че всички трябва да разберем, че ключът много лесно можем да го изпуснем в дълбоката вода на историческите кризи, които се случват около нас. Това каза в интервю за Радио "Фокус“ съпредседателят на "Демократична България“ Христо Иванов. "Всички ние трябва да проявим разум", подчерта той. На въпрос колко време дава на настоящия парламент, той отговори: 

"Ще видим. Много е сложна ситуацията. Няма добри алтернативи. Нито един от сценариите: с правителство, без правителство, избори и т.н. не е особено привлекателен. Очевидно е, че ще трябва да много да се мисли, много разум да се прояви. Нека да видим какво ще стане с първия мандат, вторият мандатоносител какво ще предложи, и тогава ще може да говорим по-конкретно“. 

Христо Иванов коментира още, че "Демократична България“ ще заеме позиция в полза на разумен от гледна точка на макроикономика бюджет и против развихрянето на наливането на пари в инфлационния огън. По думите му България и Европа имат проблем с инфлацията заради агресията на Владимир Путин в Украйна.  

Петя КУЗЕВА