Кандидатът за министър-председател трябва да се излъчи от втория мандатоносител и това е "Продължаваме Промяната", това е позицията на Христо Иванов от ДБ, цитиран от bTV.

Трябва да се говори с всички системни сили при търсенето на подкрепа за правителство с втория мандат, чийто носител е ПП. Как точно се търси подкрепата и как точно ще се гарантира продължаващата подкрепа на един бъдещ кабинет, да за работи, това е важно, стана ясно от думите на Иванов.

"Големият въпрос е как правителството ще функционира, как се гарантира този процес, това е наистина е голям въпрос, тъй като в момента политическите сили са на ниво "аз с теб изобщо не разговарям", каза още лидерът на ДБ, като добави, че е необходим програмен документ или акт, включително с действие политическите партии да покажат какви са приоритетите им.

"За да може да се търси подкрепа и търпимост за кабинет извън кръга на политическите сили, ние ще се постараем да сглобим правителство извън най-острите конфронтации, защото иначе няма да бъде избран кабинетът. Лидерите трябва да останем в парламента, там да остане конфронтацията, но и да търсим допирни точки", допълни още Иванов.

Отиването в другата крайност, при която хора, които нямат политически опит, които имат своите позитиви, но създават проблеми, не са решение. Професор Габровски дойде със заявка за успокояване на тона, но това веднага породи други въпроси, като този за твърде голямата фракция на НДСВ в неговия проектокабинет, която декларира своето завръщане на политическата сцена. В същото време лидерът ѝ Симеон Сакскобургготски приема руския посланик. Това поставя много въпроси, стана ясно от думите на Христо Иванов.