Днес все пак се смени атмосферата, започна разговор за търсенето на някаква формула. Това каза пред журналисти Христо Иванов от ДБ, предаде репортер на Агенция “Фокус". 

“Подозирам, че утре отново колегите ще разгледат логиката на ротацията, която ние предложихме и различните варианти. Ние сме отворени да обсъждаме. Въпрос на воля е", обясни той.

Христо Иванов коментира принципа на ротацията и заяви, че не е проблем, че в конституцията председател е в единствено число. “Това е въпрос на джентълменско споразумение. Първо се избира единият председател, след договорен срок, например от един месец, той подава оставка и дава на друг", поясни Иванов и отбеляза, че гаранциите за това джентълменско споразумение е, че е публично.

“Този, който излъже пред очите на цялата нация за нещо толкова важно, ще понесе огромна щета. Това се прави в Европейския парламент, така че не е нещо непознато", добави той.

Председателският съвет се разпусна просто с доброто чувство, че сме си поговорили и да се опитаме да го пренесем в зала - видяхте какво излезе", коментира той.