Хубаво е човек генерално да развива своите комуникационни умения – да знае как да се изразява по-добре, да се аргументира по-добре, да използва езика на тялото си, интонацията си, харизмата си. Те ни помагат не само в професионален, но и в личен план и генерално в живота. Това каза Християн Стоилков – предприемач и автор на книгата "Лидер в презентациите“, в предаването "Човекът на фокус“ на Радио "Фокус“. 

Презентационните умения са част от нашите комуникационни умения. "Комуникацията е навсякъде около нас, но ние много често не се замисляме за нея, какво е качеството й. Не трябва да генерализираме кое е правилно и грешно, а да анализираме каква е ситуацията, каква е целта, каква е аудиторията, какво се изисква да постигнем и кои инструменти на комуникацията можем да използваме“, обясни Стоилков. 

Качествата, които трябва да притежава всеки успешен предприемач, според него са трудът, постоянството и любовта. "Да правиш нещо през любов, не през страх, тогава ти вярваш, че нещата ще се случат по възможно най-добрия начин. Човек трябва да е търсещ – нови ресурси, нови контакти, други хора, защото това е изключително важно. Има огромна разлика между контакти и връзки, особено контактите, изградени чрез труд, чрез комуникация“, подчерта Стоилков.