Тази криза сякаш ни помогна да открием другото си аз, всички да се погледнем и да видим, че проблемите на гражданите чакат отвън. Това каза от парламентарната трибуна Хамид Хамид от ДПС, предаде репортер на Агенция "Фокус"

"Тонът на председателския съвет беше повече от добър, разумът също. Това, че не стигнахме до пълен консенсус, мисля, че е нормално. Но тук се казва, че беше направена първата крачка, но тя е огромна. Тя направи така, че да започнем да си говорим като големи, разумни хора. Сякаш тази криза, този дълбок проблем в първия ни работен ден трябваше да дойде именно сега, защото така не можеше да продължава", каза той.

"Всяко лутане в такива проблеми отлага решаването на проблемите на българските граждани. Аз съм оптимист, че ние ще намерим решение и изход от тази криза. Длъжни сме, имаме огромна отговорност пред българските граждани", коментира Хамид.

Той припомни, че първата и втората политическа сила са заявили на председателския съвет, че оттеглят своите кандидатури, но от ДПС заявявиха, че поддържат и застават зад кандидатурата на Йордан Цонев. "Трябва ни човек с огромен и житейски, и парламентарен опит", отбеляза Хамид Хамид.

"Обръщам се към всички народни представители да не гледат на номинацията на господин Йордан Цонев като на тяснопартийна кандидатура, а като предложение за човек, който ще може да ни изведе всички от тази криза и който с опита си ще съумее да намери добрия тон в този парламент", добави той.