Няма разбиране от основната част от политическите сили, че диалогът и разговорът трябва да започнат, формални или неформални, виждаме поредните червени линии за съставяне на мнозинство, поставени от политическите сили, заяви в "Денят започва" Халил Летифов от ДПС.

По думите му продължава изборната реторика, визирайки "Продължаваме Промяната" и "Демократична България", което минира и крехкия диалог, който съществува в това Народно събрание.

"Трябва да се вземат компетентни и експертни решения, през които да се премине през тежката икономическа и политическа криза", допълни Халил Летифов.

Той поясни, че ДПС няма условия за постове и кой ще заеме поста министър-председател, няма персонални претенции.

"Ще участваме под каквато и да е форма за съставяне на мнозинство. Ние ще участваме в принципни разговори с първия, втория, третия мандат, който и да бъде той, по всички теми. Готови сме да направим компромиси, ще се наложи да се правят партийни отстъпки", добави Халил Летифов.

Той подчерта, че трябва да бъде създадено правителство, като не е толкова важно с първия, втория или третия мандат. Определи като "мантра" твърдението, че хартиената бюлетина нарушава доверието в изборния процес.