В нашето правителство няма артисти, а министри, ние не играем на власт. Това каза служеблният премиер Гълъб Донев в началото на редовното правителствено заседание, предаде репортер на Агенция "Фокус". 

"Ако всички говорят за третия мандат, значи е време за край на нашия мандат. Отчетът за постигналото от нас ще направим през следващата седмица. Като ще оставим в наследство на нашите приемници във властта разрешени кризи, възстановени отношения между институциите, добър диалог с гражданите и убеждението, че управлението на държавата е занимание открито и прозрачно. Социолозите често казват за нас, че никой в служебното правителство не блести особено, това е така, защото работим в екип. В нашето правителство няма артисти, а има министри. Ние не играем на власт, ние изпълняваме своите правомощия според Конституцията и законите на страната. Докато политиците се вълнуват от третия мандат, хората са притеснени от грипните вируси", заяви Донев.

"Уважаеми министри Меджидиев и Пенов, вие двамата и екипите на двете министерства, бъдете в координация и съдействайте максимално на областните щабове за взимането на адекватни решения. След близо две години Ковид пандемия здравната система знае как да реагира при зачестяване на острите респираторни заболявания. Боледуват най-често децата. Направете план за действие, така че хората да се чувстват спокойни. Без излишна паника и истерия, да не забравяме, че грипната вълна е събитие, което ни се случва всяка година", уточни той.