Искам да припомня клетвата, която дадохме преди 4 месеца – да спазваме Конституцията законите на страната да се ръководим от интересите на хората. Поисках работа на 100% и умни решения за всеки български гражданин. Нищо не се е променило от очакванията ми. Това заяви служебният премиер Гълъб Донев в началото на редовното заседание на Министерски съвет днес, съобщи репортер на Агенция "Фокус“.

"Служебното правителство е временна власт, познаваме добре Конституцията и сме наясно с този безспорен факт. Ще добавя и друго безспорно обстоятелство – властта е временна, дори и най-дълго управлявалият притежава власт до време. Последствията от глупавите управленски решения обаче са трайни и трудно заличими, не го забравяйте“, припомни той.

"В сряда, в 10.00 часа започва редовно заседание на Министерски съвет. Започваме работа с обсъждането на решение за еднократна помощ за отопления за 300 лв. за още 50 хиляди български семейства. Право на тази помощ имат семействата с деца с трайни увеждания, деца без право на наследствена пенсия от починал родител, деца сираци, хора с увреждания, пострадали от пожари и наводнения и други природни бедствия през тази година, както и подпомагани от държавата ветерани от войните, военни инвалиди и военно пострадали. Министър Лазаров ще докладва проекта на постановлението“, информира още Донев.