Надявам се предлаганият от проф. Николай Габровски проектокабинет да бъде избран от 48-ото Народно събрание и час по-скоро България да има редовно правителство, което да я преведе през кризите, които я съпътстват във вътрешен и международен план. Това каза служебният премиер Гълъб Донев на шестото издание на международния форум "Битката за талантите" пред журналисти, предаде репортер на Агенция "Фокус".

Той коментира и предлаганото от "Булгаргаз" увеличение на цената на газа с думите, че правителството няма какво да направи в този случай, тъй като цената се формира спрямо търговските закони. Според него и с 40% увеличение, цената ще остане в границите на това, което бизнесът е определил като поносимо.

"Цената на газа не е прерогатив на нито едно правителство, а зависи от търговските закони, които действат и зависи и от международния пазар и всички параметри, които я формират. Правителството не би могло да се намесва, но направихме така, че да има открити, прозрачни и предвидими процедури и виждате, че цената падна под историческите 160 лв на 140 лв. Това повишение, което е в момента е съобразено с търговската конюктура", обясни Донев.