Хората искат да живеят в добре уредена държава, а не да бъдат свидетели на политически спектакли. Това се видя и от резултатите на последните избори. Това заяви в началото на днешното заседание на Министерския съвет служебният премиер Гълъб Донев, предаде репортер на Агенция "Фокус".

,,Тези, които не искат да подкрепят никого, почти бяха на път да прескочат 4-те %. Призивът ни е за работа и отговорност и за българските граждани, които не са представени в парламента'', каза Донев.

Подготвили сме почти целия пакет от законопроекти, свързани с второто плащане по Плана за възстановяване и устойчивост. Предстои да разгледаме още два законопроекта - за правната помощ и за биологичното разнообразие. Внасянето на вече приетите законопроекти зависи от избора на председател на Народното събрание, подчерта обаче Донев.

Той допълни, че гражданите очакват да видят конкретни действия от депутатите за получаването на втория транш от парите по Плана за възстановяване.

Донев припомни, че в предишните дни партиите направиха заявка, че ще извикат служебната министърка на финансите Росица Велкова, за да им разкаже какво е подготвил кабинетът дотук по проектобюджета за догодина.

Изслушването на министъра на финансите обаче би било възможно, когато има избран председател на парламента, напомни отново Донев.

,,Служебното правителство заслужено си спечели оценката на правителство на действието, както от вътрешните, така и международните ни партньори. За мен е важно, че за кратко време успяхме да извадим държавата от състояние на пауза'', каза още Донев.