В продължение на месец служители от секторите "Специални тактически действия“ в регионалните дирекции "Гранична полиция“ участваха в обучителен курс, проведен от представители на Департамента по вътрешна сигурност, митническа и гранична охрана на САЩ. Това съобщиха от Пресцентъра на МВР. Обучението включваше изграждане на умения за високорискови операции: интензивна физическа подготовка, тактики в открита и гориста местност, тактики на близък контакт в сгради, стрелкова подготовка, медицинска помощ и евакуация и др.

Надграждането на професионалните умения е гаранция за способността на граничните полицаи да отговорят адекватно на динамично протичащите процеси в средата за сигурност. Главна дирекция "Гранична полиция“ високо оценява обмена на добри практики с Департамента по вътрешна сигурност, митническа и гранична охрана за реагиране при критични ситуации вследствие на престъпна дейност и участие в специални операции с висока степен на риск, изтъкна комисар Росица Димитрова, заместник-директор на ГДГП.

Поддържайте себе си като пример за високи стандарти в специалните тактически действия и предавайте тези умения на по-младите си колеги, заяви Джаред Гаст, аташе и представител на американската служба за митническа и гранична охрана в посолството на САЩ. Той благодари на участниците за усилията и отдадеността им към професионалното развитие.

Участниците в обучението получиха удостоверения за завършения курс.