Главният прокурор посети кв. "Столипиново" в Пловдив по повод Рамазан Байрам, съобщи за "Фокус" зам.-апелативният прокурор на Пловдив Румен Попов. Иван Гешев е бил придружаван още от говорителката му Сийка Милева, окръжния прокурор Ваня Христева и районния прокурор Петър Петров.

Посещението е било по частна покана, за да уважат мюсюлманите за празника им.

Главният прокурор Иван Гешев се запозна с проблемите на местните хора свързани с битовата престъпност и престъпленията с дискриминационен мотив, съобщиха по-късно от прокуратурата.

Иван Гешев използва случая да поздрави мюсюлманската общност по повод празника Рамазан Байрам и пожела здраве, щастие и благодат във всеки дом.

Местните жители изказаха благодарност за предприетите действия по поставянето на контейнери за смет и почистването на квартала след извършена от страна на Окръжна прокуратура - Пловдив проверка.

Свещеният месец на мюсюлманите Рамазан или Рамадан започва по залез на 22 март и приключва по залез на 20 април 2023 година.

През 29-те или 30-те дни на Рамазан от изгрев до залез слънце вярващите възрастни мюсюлмани не ядат, не пият, не пушат и се въздържат от интимни отношения, но се веселят.