"Аз искам да поздравя, че се нагърбвате да съставите правителство и да докажете, че България е управлявана държава. Радвам се, че всички смятат, че България има нужда от редовен кабинет, който да решава проблемите на хората, а те са свързани с цената на живота, с неравенствата и решаване на икономическата и енергийна криза", заяви той. Това заяви на брифинга на ПП Георги Самандов от "Български възход", предаде репортер на Агенция "Фокус"

"Нашите приоритети са приемане на РБългария в Шенген, присъединяване на страната към еврозоната, овладяване на инфлацията и засилване на събираемостта на средствата. Когато говорим за бюджет, ние сме убедени, че той трябва да бъде консервативен и приходите да отговарят на разходите, трябва да дефинираме социално слабите и социално бедните", поясии Самандов.

"Основен приоритет е да запазим въгледобива, но при спазване на екологичните норми. Трябва да предоговорим Плана за възстановяване в частта за въглеродния отпечатък. Наш приоритет е финансовата децентралвизаця на общините и разработване на системи от мерки за бизнеса за преодоляване на последствията от кризите и войната в Украйна. Наш основен приоритет е развитието на ядрената енергетика. Много малко се говори и за спорта в България", добави той.