LinkedIn е място, в което основната стойност за потребителите е, че те могат да покажат себе си в една по-професионална светлина. Това каза Георги Малчев – предприемач и управител на агенция за дигитален маркетинг, в предаването "Човекът на фокус“ на Радио "Фокус“. 

Социалните мрежи се делят на няколко вида, обясни той. Първият вид са полезните мрежи, в които е много по-важно съдържанието и посланията, отколкото личността. Мрежите като LinkedIn и Instagram насърчават да представяме нашата идеална и желана идентичност. Facebook пък е мрежата, която представя виртуална версия на реалния ни свят, обясни Малчев. "В тези его и "супер Аз“ мрежи работим много с четири вида съдържание. В его мрежите споделяте неща, които ви разстройват, докосват, ядосват, харесват. В същото време има съдържание, което е полезно. Другите типове съдържание могат да вдъхновяват, да насърчават и да помагат. Това са четирите типа съдържание и те са естествена част от нашия живот. Във всяка една от мрежите ние се справяме по-добре или по-зле да използваме този вид съдържание“, обясни той.   

LinkedIn става все по-популярна. За създаване на съдържание в тази мрежа е необходима методичност, защото мрежата оценява сигналите, които потребителите дават. "Тогава алгоритъмът дава по-голяма стойност, разбира какво има да направи, на кого да го покаже и за 0 стотинки той работи за нас. Алгоритъмът дава огромно тегло на сигналите. Той не се вълнува от това кого познавате, с кого сте свързани, а какво ви е интересно в момента. Минусът е, че ако в началото не покажете на алгоритъма, че това е интересно, то най-вероятно ще умре“, обясни Малчев. 

Експертът обясни, че личният бранд ни позволява да намалим риска от грешки и опростява взимането на решение. "Колкото по-ясен, познат и консистентен ни е един личен бранд, толкова по-лесно става за нас“, допълни той.