БСП още не са решили дали да подкрепят втория мандат. Това каза пред БНТ председателят на социалната комисия Георги Гьоков.

По думите му правителства на малцинствата трудно оцеляват на българската политическа сцена, но определи като иновация идеята на "Продължаваме промяната" за програмен договор с мерки между всички парламентарни групи.

"Може би е добро. Пристигна писмото на ПП в нашата парламентарна група, запознахме се с него. Ще направим заседание и може би ще свикаме ръководните органи. Само е на първо четене, аз виждам в приоритетите, че пише минимална работна заплата 50% от средната, никъде не пише за брутна минимална работна заплата. Там има хубави неща, които добре звучат в пространството", коментира той.

Гьоков заяви, че в писмото не е имало условия от страна на ПП за хартиената бюлетина, но е имало други - като въпроса за еврозоната.

Председателят на социалната комисия коментира и решенията на социалната комисия от вчера по отношение на минималната работна заплата, като заяви, че България се придържа към практиката тя е да е 50% от средното възнаграждение.

"Това, което приехме вчера обаче за минималната работна заплата няма нищо общо с предложението на ПГ на БСП, защото ние с една дума и един отпаднал параграф почти анулирахме предложеното от БСП. Решихме правилото за 50% от средната работна заплата да важи от 2024 г., но за тази година този параграф отпадна", каза още Гьоков.