Не може някой, който й да е той, да си прави каквото си поиска в Борисовата градина. Настояваме цялата строгост на закона да бъде приложена за това посегателство. Това се казва в позиция на председателя на СОС Георги Георгиев, разпространена до медиите.

"Фокус“ публикува пълния текст на позицията:

Днес в началото на заседанието на Столичния общински съвет поставих темата за сечта в Борисовата градина. Изслушахме представител на дружеството-собственик на имота, в който се намира къпалнята Мария Луиза, кмета на район "Средец“ Трайчо Трайков и кмета на Столичната община Йорданка Фандъкова за всички действия и санкции, които е предприела след сигнала за сеч.

Очакваме незабавни действия от МВР и прокуратурата за разследване на случая. Извършени са много тежки нарушения, вероятно дори престъпления. Искаме справедливост. Днес дори помогнахме с изслушването в залата на съвета.

Не може някой, който и да е той, да си прави каквото си поиска в Борисовата градина. Настояваме цялата строгост на закона да бъде приложена за това посегателство.

Нито една тухла няма да бъде поставена в Борисовата градина.

Частната компания е придобила контрола върху къпалнята преди 20 г по времето на Софиянски. Затова ще възстановят само и единствено къпалня. Нищо друго.

Борис Бонев предлага да изкупим къпалнята обратно. Тоест, за нещо, което е подарено преди 20 години с бандитски схеми на частни фирми, да им дадем още един подарък - 20-30 млн от парите на гражданите на тези фирми, за да си го върнем. Това е пладнешки обир и няма да го допусна. Подаръкът от времето на Софиянски е даден преди 20 години. Да не се надяват на нищо повече.