Налага ми се да се доказвам в журналистиката. Това каза инфлуенсърът Флора Стратиева в "Животът на фокус" по Радио "Фокус".

"Никой не стартира правенето на съдържание в интернет с идеята "аз искам да възпитавам младото поколение". Повечето хора започват, защото имат някаква идея, искат да я развият. Но в един момент, когато натрупат аудитория, нямат особен избор освен да започнат да се съобразяват с факта, че не говорят сами на себе си. Но когато го правят за огромната аудитория, която се събира, те носят под една или друга форма отговорност за тях", каза тя.

По думите й българските инфлуенсъри започват да усещат тази отговорност. Тя добави, че в България се развива чувството за лична отговорност. Флора Стратиева приема инфлуенсърството като работа.

"Журналистиката е много различна сфера, от това, с което съм се занимавала. Аз може да съм на едно определено ниво относно създаването на видеа. Искаш, не искаш, ти се специализираш - научаваш се как да обработваш, как да говориш пред камера за твоята аудитория. В медията това няма как да се пренесе едно към едно. Единственото като прилика е, че при журналистиката пак седя пред камера и говоря отново. Останалите неща нямат нищо общо. Така че налага ми се доказвам, няма как", обясни тя.

Флора Стратиева поясни, че би се радвала по-възрастното поколение да изграждат младите без да им срива ентусиазма. Тя посъветва, че е по-добре да отговоряш позитивно и да иронизираш отрицателните коментари.