Има ли разминаване на ниво ценностна система, не може да има семейство. Ако за единия партньор е по-важно семейството, а за другия е по-важна работата, това вече е сериозно разминаване, което е повод за много конфликти. Това каза телевизионният водещ и семеен медиатор Ева Кикерезова в предаването "Денят на фокус“ на "Фокус“. Тя е и майка на три деца.  

Много важно според нея е мъжът и жената в една връзка на чисто енергийно ниво да бъдат равни. "Ако единият взима решенията, то той трябва да ги съобразява с желанията на другия. Не може единият да е водещ, суперлидер, а другият да е пасивен, защото тук вече влизаме в една различна връзка между партньорите от рода на родител-дете“, обясни тя.  

Създаването на деца не е решение на проблемите в една връзка. Напротив, то само би ги задълбочило, подчерта Ева Кикерезова.  

В ролята си на майка на три деца тя смята, че връзката, която родителите създават с децата си, е от изключителна важност за изграждане на взаимно доверие. "За мен най-важно е да уважавам тяхното мнение, без значение дали са на 2 или на 15“, каза още Кикерезова.