Давам всеки ден пример на дъщеря си как да живее достойно. Това каза  Владимир Симеонов, отличен с награда "Достоен българин“ заради това, че е намерил и върнал на възрастно семейство повече от 140 000 лв.

"Това, което направих, е нещо нормално за мен, но то рефлектира върху семейството ми и най-вече върху дъщеря ми. Тя вече гледа света през моите очи. Това е и посланието, което искам да предам", обясни той.

Владимир Симеонов приза, че тази ситуация е случайна, но той работи целенасочено с дъщеря си ежедневно, за да я научи на доброта и загриженост – като например изработката на картички и поставянето в тях на малки суми пари, предназначени за самотни възрастни хора.

"Ние не сме инициирали това. Тя се затвори в стаята си, направи картичките, отвори си касичката и нареди парите. След около час и половина ме помоли да отидем и да ги раздадем на възрастните хора. Това е резултат от дългогодишната помощ, която оказваме на деца, лишени от родителски грижи в няколко дома", разказа още достойният българин.

Владимир Симеонов сподели, че на церемонията по награждаването е имало човек, занимаващ се със социална дейност.

"Когато го наградиха, той излезе на сцената и се разплака. Каза няколко думи и си седна. Беше на един стол през нас. Моята дъщеря стана, отиде при него, прегърна го и му каза, че се е справил много добре", сподели още мъжът пред bTV.

За последен път Владимир се е чул със семейството, чиито спестявания връща, преди Коледа. Те му изпратили честитка за рождения ден на 19 декември.