"Днес е и голям християнски празник. А за мюсюлманите е свещеният месец Рамазан. Този специален месец на пост, на смирение, на милосърдие! Пожелаваме си най-вече здраве и да работим и да работим повече за подкрепа един на друг с човешко отношение!“.

Така отговори Ертен Анисова от ДПС на Илиана Беновска, "Беновска пита – Радио К2“, която попита: "Много се радвам да Ви видя в този празничен ден за българските мюсюлмани! Какво си казвате в такъв случай?“.

Беновска разказа, че довечера Мустафа Карадайъ ще даде Ифтар вечер в Истанбул, а утре вечер в Бурса. Ще бъде изказана благодарност за дарителската кампания, която организира ДПС в подкрепа на турския народ след опустошителните земетресения. Анисова добави, че днес ще бъде открит и културен център в град Ялова, който носи името на почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Това средище е създадено преди 20 години като Балканска къща д-р Ахмед Доган. Там се пресъздава обстановка от много региони в България, също се провеждат курсове по български език.

Анисова разказа за себе си, че е кандидат за народен представител от Добрич. Част е от Централния оперативен съвет на Младежкото ДПС. Завършила е политология, право, международни икономически отношения в СУ и във ВТУ. "В съзнателния ми живот минаги политиката е представлявала интерес за мен!“, добави тя. "Може ли да ни кажете Вашата гражданска цел? Какво искате да постигнете като политик?“, попита Беновска. Анисова отговори, че само гледайки отстрани, няма как да се променят нещата. Младите хора също трябва да участват в процесите. Тя продължи: "В спирала от избори сме, за 2 години това са пети поред избори. Всички сме уморени. Позицията ни е, че трябва да работим в полза на гражданите! Да направим дневния ред на българските граждани дневен ред на НС! Единствената и първа посока, към която трябва да се стремим, е да намалим прогресивното обедняване на народа и тази нарастваща инфлация, нарастващи цени! В ежедневните ни срещи с хората болките са големи, проблемите са големи и това повече не може да продължава!“.

Беновска продължи: "ДПС може ли да бъде спасителя на България, "белия гълъб“?“. Анисова отговори: "ДПС през всички 33 години от създаването си е доказало, че е най-диалогичната партия. През 2002-2009 г. участвахме в управлението на страната, тогава успяхме да се справим с кризите. Затова и в момента апелираме да не се чертаят разделителни линии, да се спре езика на омразата и да се върви към съставяне на мнозинство, което да излъчи редовен кабинет и да се заеме с решаването на проблемите на хората, а не със своите лични и партийни интереси и его!“.

Ертен Анисова коментира и доклада на Държавния департамент на САЩ, като заяви: "Наистина тези доклади започнахме да ги приемаме като "Светая светих“, да не подхождаме към тях така, че да си вземем поуките! Да подходим, както е и слоганът на

ДПС – с разум, отговорност и диалог! Да си вземем поуките какво ни казва докладът, че имаме дефицит на права и свободи! Нещо, с което ДПС се бори 33 години. Има и дефицит на медийна свобода, ние също работим в тази посока!“.

В края на разговора Анисова се обърна към българските избиратели: "На първо място всеки трябва да упражни правото си на глас! Знаете, че в 48 НС успяхме да се преборим за връщането на хартиената бюлетина, която гарантира конституционното право на всеки гражданин да упражни правото си на вот! Защото с въвеждането само на машинен вот не всички хора отидоха до урните. Затова на първо място е важно да гласуваме. Да гласуваме с мисъл за България! Да гласуваме за ДПС! Всеки глас за ДПС е глас за бъдещето на страната! Неслучайно и ДПС има най-голямата младежка организация и най-голям брой млади народни представители! Гласувайте с номер 13 за ДПС с разум, отговорност и диалог! За по-доброто бъдеще на България!“.