Главната цел на събитието "Pitch to pitch“ е да накара повече млади хора да се насочат към предприемачеството. Имаме достатъчно умствен капитал и с малко подпомагане можем да се превърнем в държава на стартъпите. Това каза Емил Шекерджийски – съосновател на Networking Premium Coworking, в предаването "Човекът на фокус“ на Радио "Фокус“. 

Той разказа, че "Pitch to pitch“ се провежда ежемесечно. На събитието пет стартиращи компании представят себе си пред петима професионални инвеститори или представители на фондове. Те имат една минута да впечатлят инвеститорите и зрителите в залата. "В първоначалния етап от бизнеса е по-добре много хора да знаят за вашия бизнес, отколкото само един човек да знае всички детайли“, обясни Емил Шекерджийски. 

По думите му почти всеки месец един или два стартъпа получават инвестиция от инвеститор. Networking Premium Coworking предоставят до 10 000 лева, които могат да се използват като кредит.  

Днешната тема на "Pitch to pitch“ ще в сферата на имотите, имотните технологии и устойчивото развитие. Събитието е безплатно.  

Според Шекерджийски проблемът не е в средствата за подпомагане на стартъпите, а в липсата на предприемачи и проекти. "Ако си добър предприемач, идеята е добра, ще получиш пари. Ако си добър, има шанс да получиш и втори рунд от пари. Ако искаш да си №1 в твоята сфера, трябва да вложиш всяка минута от твоето време в твоя стартъп, иначе конкуренцията ще те задмине. Трябва работа“, заяви той.